Welke workshops en trainingen kan ik voor uw organisatie verzorgen? 

 

 

 

 

 
  • Tips & Trucs voor het politieke Public Affairswerk (2 dagdelen) inclusief werkbezoek aan de Tweede Kamer
        In deze workshop ga ik in op de politieke lobby van de Tweede Kamer. U krijgt inzicht in hoe de verschillende fracties komen tot besluitvorming en welke mogelijkheden de verschillende overlegvormen u bieden.

        Om meer feeling bij het geheel te krijgen bevat deze workshop ook een werkbezoek aan de Tweede Kamer

 

  • Workshop interne lobby (1 dagdeel) 

    Een succesvolle lobby begint met een gedegen ´interne lobby´. Zonder de steun van uw collega’s en leidinggevenden is het uitvoeren van een lobby bij relevante externe stakeholders tijdrovender en inspannender dan mét deze steun. Maar hoe zorgt u voor en tijdens een lobbytraject voor het nodige draagvlak? Want uw collega’s zullen wellicht niet meteen opveren als u tijd van hen vraagt om een ‘white paper’ voor te bereiden. En uw leidinggevende zal zonder een uitleg ook niet zonder meer accepteren dat het belangrijk is dat u geregeld buiten de deur bent om uw lobbyplannen effectief uit te werken. Bij bezuinigingen staan er bij uw functie sneller dan bij andere vraagtekens. U draagt immers niet direct bij aan de winstrekening van de organisatie. Alle reden om doorlopend zichtbaar te maken op welke manier uw functie bijdraagt aan het verwezenlijken van de doelstellingen van uw organisatie. 

    De interne lobby vergt dus aandacht. En tijd. Misschien wel 75% van uw tijd! In deze workshop reik ik u praktische middelen aan die u helpen met uw interne lobby. De workshop helpt u om uw collega’s en leidinggevende snel en effectief mee te krijgen in uw plannen. 

     

Maatwerk voor uw organisatie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Dit zijn voorbeelden van de trainingen die ik geef. Maar elke training op het gebied van Public Affairs is mogelijk. Een intake is vrijblijvend en zonder kosten. 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Wytske Werkt | info@wytskewerkt.nl